Skip to content

Därför satsade WeSafe på inbound marketing

Anna Lindman

WeSafe är det proaktiva och kundfokuserade IT-företaget som säljer Microsofts molntjänster. Med fokus på sina kunder och på att göra dem mer framgångsrika syr WeSafe ihop, implementerar och utbildar sina kunder i Microsofts molnlösningar. I knappt ett år har WeSafe arbetat med Crescando och gjort resan från ett traditionellt marknadsförings- och säljtänk till att arbeta fullt ut med inbound marketing.

Vi passade på att ställa några frågor om inbound marketing till en av grundarna Per Liljenberg, som även är försäljnings- och marknadsansvarig på WeSafe.

Vilka säljutmaningar hade ni och varför började ni med inbound marketing?

– Vi märkte att våra säljare fick allt svårare att boka möten hos ”kalla” kontakter. Hela säljbudgeten slukades av några säljare som inte presterade särskilt många eller bra leads. Som en av Microsofts Partners fick vi tips om att testa inbound marketing. Det skulle enligt Microsoft generera både fler leads och affärer. Vi bestämde oss därför för att skära ner på antalet säljare och istället satsa helhjärtat på Inbound Marketing.

Vad har det gett att arbeta med inbound marketing?
 Målet för oss var att både få in större kunder och att höja storleken på våra snittkunder. Arbetet med inbound marketing har bidragit till att våra största kunder nu har blivit fem gånger så stora jämfört med tidigare och snittkunderna är dubbelt så stora.

Vi har också omfördelat resurserna, vilket innebär att vi har skurit ner på antalet säljare och istället satsat mer på marknadsföring. Detta har i sin tur resulterat i en fördubbling av försäljningen.

Det som också skiljer inbound marketing från en vanlig säljprocess är att allt det innehåll som vi nu har skapat, kommer att fortsätta att generera leads under flera års tid. Vinsten tror jag därför kommer att bli ännu större ur ett längre tidsperspektiv.

Tips för att komma igång med inbound marketing?
 Ta extern hjälp av någon som verkligen förstår hur och på vilket sätt du ska arbeta med inbound marketing. För oss var det ett luddigt begrepp från början och vi upplevde även ett motstånd från de personer som bara hade arbetat med traditionell försäljning.

När du väl är igång, se till att avsatta rätt tid och resurser på detta. Många tror att inbound marketing är en punktinsats, men det är ett fortlöpande arbete och handlar samtidigt om verksamhetsutveckling. Det handlar faktiskt om att ställa om hela organisationen på att attrahera kunderna på ett helt nytt sätt. Därför är det också viktigt att förankra inbound marketing-arbete i ledningsgruppen.

Vilka erfarenheter har du av att arbeta med Inbound Marketing? Dela gärna med dig eller kontakta oss direkt om du har frågor kring kundkommunikation och marknadsföring B2B.

Dela:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Post Comments

Du kanske också gillar

Säg hej till Frida Olsson, ny projektledare och marknadskonsult på Crescando! Content- och inbound marketing har varit på mångas läppar inom B2B-företag under de senaste åren, men enligt ”2018 B2B…

Läs vidare

I min roll som content-producent skriver jag mängder av artiklar, guider, kundcase och annat innehåll för kunders räkning.

Läs vidare

Följ bloggen via epost

Sök i bloggen