Skip to content

Podd: Minskat motstånd mellan sälj och marknad ger stora affärsvinster

Anna Lindman

Jobbar du inom marknad eller sälj på ett B2B-företag med en stark försäljningskultur? Då är detta sommarens poddtips. I ett nytt avsnittet av KNTNT-radio diskuterar Content-Spanarna Malin Sjöman, Pia Tegborg och Thomas Barregren utifrån rapporten Fostering a Frictionless Funnel: Achieving End-to-End Marketing & Sales Effectiveness.

Undersökningsföretaget Aberdeen har studerat effekten av friktion vid marknadsföring och försäljning. Utmaningen är att få sälj -och marknadsprocesserna att hänga ihop hela vägen fram, det vill säga från kallt lead till kvalificerad affärsmöjlighet och i slutändan ny affär. Studien visar också på stora affärsvinster för företag som lyckas minska motståndet mellan sälj och marknad och på så sätt förkorta säljcyklerna.

Sist men inte minst kommer Content-Spanarna in på vad du som ensam marknadsförare eller ni som helt marknadsgäng kan göra för att få gehör för viktiga marknadsfrågor i ett säljorienterat B2B-företag.

Lyssna och låt dig inspireras

Lyssna här!

Lyssna här - liten

Jobbar du på ett B2B-företag med en stark försäljningskultur? Känner du igen dig i situationen och håller du med Content-Spanarna? Eller har du en annan uppfattning? Hör gärna av dig och dela med dig av dina tankar!

Dela:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Post Comments

Du kanske också gillar

Säg hej till Frida Olsson, ny projektledare och marknadskonsult på Crescando! Content- och inbound marketing har varit på mångas läppar inom B2B-företag under de senaste åren, men enligt ”2018 B2B…

Läs vidare

I min roll som content-producent skriver jag mängder av artiklar, guider, kundcase och annat innehåll för kunders räkning.

Läs vidare

Följ bloggen via epost

Sök i bloggen