Hoppa till innehåll

#1 – Inbound marketing och varumärkesarbete – konflikt eller möjlighet?

Malin Sjöman

Inbound marketing är marknadsföringsstrategin där vi använder oss av relevant, intressant och inspirerande content för att attrahera nya leads och kunder till våra kanaler och vårt företag. Varumärkesarbetet syftar till att skapa en tydlig och klar bild av vilka vårt företag är, vad vi står för och inte minst hur vi kan addera värde till våra kunder.

Det senaste året har det hörts kritik att ett inbound-arbete som är alltför fokuserat på kortsiktiga siffror riskerar att underminera det långsiktiga varumärkesarbetet.

I inslaget diskuterar Malin Sjöman, VD Crescando och Maria Hagman, skribent och projektledare, varför det blivit en motsättning mellan inbound marketing och varumärkesbyggande aktiviteter. Måste det vara en konflikt? Eller vad kan vi göra för att inbound-arbetet ska kunna bidra till, inte stjälpa, företagets ambitioner att bygga ett starkt varumärke.

Lyssna och låt dig inspireras.

Lyssna här!

 

Hur jobbar du med inbound och varumärkesbyggande? Upplever du att varumärkesarbetet blir lidande? Hör gärna av dig och dela med dig av dina tankar!

Dela:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Post Comments

Du kanske också gillar

account based marketing som strategi - B2B-podden

ABM handlar om att fokusera våra marknadsinsatser mot utvalda konton. Crescandos VD Malin pratar med Anna Jäger på Sinch om framgångsfaktorer och fallgropar med strategin.

Läs vidare

Fem sätt för marketing automation crescando

Marketing automation hjälper dig att bland annat automatisera rutinmässiga uppgifter inom B2B-marknadsföring. Så här kan du använda ditt system.

Läs vidare

Mer inspiration direkt i din inbox?

Fyll i din epostadress så håller vi dig uppdaterad.

Sök efter mer inspiration