CONTENT MARKETING B2B

CONTENT MARKETING SOM UTBILDAR, INSPIRERAR OCH ENGAGERAR

Content marketing handlar om att inspirera, engagera och utbilda potentiella kunder – och inte minst att hjälpa dem köpa. En tydlig och gemensam content-strategi hjälper dig säkra upp att rätt innehåll – content – tas fram. Med fokus på rätt segment och personas, relevanta teman och en konkret budskapsplattform är det sen enkelt att ta fram en taktisk redaktionell plan. Vilket content ska tas fram, när, av vem och i vilket format? Vi på Crescando är experter på content marketing B2B. Vi stöttar dig hela vägen från strategi till taktisk redaktionell plan. Självklart hjälper vi dig också producera content!

DIN EGEN CONTENT-FABRIK

Vi hjälper dig producera content i de format och med de budskap som passar dig och dina kunder. Långt eller kort. Text och bild. Ljud och rörligt. Våra professionella skribenter och content-producenter kombinerar metodik och kreativitet för att skapa content som engagerar, inspirerar och hjälper mottagaren köpa.

ARTIKLAR

Artiklar eller bloggposter är ofta ryggraden i content-arbetet. Med utgångspunkt i målgrupp och köpresa intervjuar våra erfarna copywriters era interna och externa experter. Eller så gör vi egen research och skriver artiklar och bloggposter som en viktig del för framgångsrik inbound och content marketing.

GUIDER & E-BÖCKER

Längre, djuplodande innehåll ger läsaren möjlighet att fördjupa insikterna och förkovra sig. Vi hjälper dig producera inspirerande guider, matnyttiga checklistor och visuella e-böcker som är relevanta för målgruppen och hjälper dig bygg relationer och förtroende.

RAPPORTER

Att genomföra en egen marknadsundersökning, en studie eller gräva djupare i ett ämne ger både ökade insikter internt och möjlighet att bjuda kunskaper som väcker målgruppens intresse. Rapportens resultat kan ofta styckas upp, paketeras i många olika format och anpassas för alla kanaler.

FILM

Rörligt innehåller som lyfter fram spännande interna och externa experter inspirerar, utbildar och bygger företagets thought leadership. Vi hjälper dig att producera intresseväckande och inspirerande video-content - från idé och manus, hela vägen till färdiga filmade kuncase, expertintervjuer eller en animerad demofilm.

KUNDCASE

Nöjda kunder är företagets bästa och mest trovärdiga ambassadörer. Låt dina toppkunder berätta om sin resa, sin utveckling och sina lärdomar i ett skriftligt case, en film, genom kundcitat eller som talare på ett event eller ett webinarium. Vi hjälper dig hitta formatet, jaga kunder och producera färdiga berättelser.

DIGITALA EVENT

Digitala event är ett uppskattat och effektivt format för kunskapsdelning och ett bra komplement till traditionella mässor och frukostseminarier - inte minst i tider av social distansering! Antalet deltagare är obegränsat, geografin spelar mindre roll och du får chans att både dela kunskap och träffa kunder online.

VILL DU SE EXEMPEL PÅ CONTENT SOM VI PRODUCERAT?

FÄRDIGA PAKET SOM SÄKRAR KONTINUITET

Många gånger ligger utmaningen i att få till det löpande content marketing-arbetet. Med våra paketerade tjänster får du snurr på maskineriet. Under ett halvår tar vi löpande fram relevant content som möter dina behov. Välj instegspaketet BAS för att komma igång, GO för att växla upp dina affärer eller PRO för att ta alla medier till din hjälp för att bygga nya relationer.

Hör av dig så sätter vi ihop ett paket för dina och ditt företags behov!

CONTENT BAS

 • Redaktionell planering & styrning
 • Artiklar/bloggposter, 12 st
 • Case studies, 3 st
 • Poster för aktivering: nyhetsbrev
  och sociala medier

CONTENT GO

 • Redaktionell planering & styrning
 • Artiklar/bloggposter, 12 st
 • Case studies, 3 st
 • Guider/whitepapers, 2 st
 • Poster för aktivering: nyhetsbrev
  och sociala medier

CONTENT PRO

 • Redaktionell planering & styrning
 • Artiklar/bloggposter, 12 st
 • Case studies, 3 st
 • Guider/whitepapers, 2 st
 • Video, 3 st
 • Poster för aktivering: nyhetsbrev
  och sociala medier

Paketen visar rekommenderad content-produktion under 6 månader.

VILL DU VETA MER OM VÅRA PAKET?

first-quote-purple

Det är lika relevant för mindre och mellanstora företag att ha en digital närvaro som för ett företag med miljardomsättning. Min erfarenhet av digitaliseringsresor är att det är viktigt att vara med tidigt i kundens köpresan. Gärna vara den som startar den!

– Kajsa Arvidsson, CMO Genexis

CONTENT MARKETING - EN PLAN I SJU STEG SOM GER RESULTAT

Vi hjälper dig lägga grunden för din content marketing och redaktionella arbete, från strategi och plan till praktik och resultat. Vi guidar dig hela vägen, från kundinsikt och personas till budskapsformulering, paketering och uppföljning. Vår process i 7 steg hjälper dig på vägen till ett målinriktat content marketing-arbete som ger resultat.

Content marketing-processen 190914

ANVÄND DITT PUBLICERADE CONTENT SMART

Att återanvända värdefullt content som du har publicerat är ett resurseffektivt sätt att påminna kunderna om hur du kan hjälpa dem med deras utmaningar. Vi har hjälpt många B2B-företag med kunskap, verktyg och processer för att använda sitt content flera gånger.

1.
INVENTERA

För att det ska bli en enkel process behöver ni ha koll på ert content. Gör en lista över det ni publicerat.

2.
PRIORITERA

Samla personer från sälj och marknad och bestäm vad ni ska återanvända, budskapen, format och kanaler.

3.
PLANERA

Gör en publiceringsplan och ta hänsyn till vilka resurser ni har för att lyckas. Bestäm vem som ska göra vad.

4.
PUBLICERA

Publicera eller schemalägg ert återanvända content. Se till att någon följer upp kommentarer m.m.

VILL DU VETA MER ?

MER OM CONTENT MARKETING B2B PÅ INSPIRATIONSPORTALEN

Mest lyssnade artiklar om B2B-marknadsföring

De 7 mest lyssnade artiklarna om B2B-marknadsföring

Visst vet du att du kan lyssna på våra artiklar också? Här är de 7 mest lyssnade artiklarna från april 2023 till mars 2024.

Läs vidare

DEL 2: Första hjälpen för B2B-marknadsföraren – så tacklar du vanliga utmaningar i ditt dagliga arbete

Så här kommer du framåt med fyra vanliga utmaningar inom B2B-marknadsföring!

Läs vidare
Bild på första hjälpen box

Första hjälpen för B2B-marknadsföraren – så tacklar du fyra vanliga utmaningar

Får du mycket trafik men bara ett fåtal konverteringar? Eller är det fel företag som kontaktar er? Så här kan du förbättra din marknadsföring.

Läs vidare

LÄS MER OM VÅRA ANDRA TJÄNSTER

Marknadsstrategi B2B

Tänk efter före. Lägg grunden med din strategi och planera för marknadsföring som leder vägen till goda kundrelationer och framgångsrika affärer.
Läs vidare

Digital marknadsföring B2B

Identifiera, kvalificera och konvertera fler leads till affärer med målinriktad leadsgenerering, rätt verktyg, tydliga mätpunkter och smart uppföljning.
Läs vidare

Utbildning & Workshops

Vidga vyerna, fyll på med kunskap och inspiration. Stärk företagets konkurrenskraft genom att ta dig och din marknadsföring till nästa nivå.
Läs vidare