CONTENT MARKETING B2B

CONTENT MARKETING SOM UTBILDAR, INSPIRERAR OCH ENGAGERAR

Vad är content marketing? Content marketing handlar om att inspirera, engagera och utbilda potentiella kunder – och inte minst att hjälpa dem köpa. En tydlig och gemensam content-strategi hjälper dig säkra upp att rätt innehåll – content – tas fram. Med fokus på rätt segment och personas, relevanta teman och en konkret budskapsplattform är det sen enkelt att ta fram en taktisk redaktionell plan. Vilket content ska tas fram, när, av vem och i vilket format? Vi stöttar dig hela vägen från strategi till taktisk redaktionell plan. Självklart hjälper vi dig också producera content! Läs mer om content marketing på vår blogg.

DIN EGEN CONTENT-FABRIK

Vi hjälper dig producera content i de format och med de budskap som passar dig och dina kunder. Långt eller kort. Text och bild. Ljud och rörligt. Våra professionella skribenter och content-producenter kombinerar metodik och kreativitet för att skapa content som engagerar, inspirerar och hjälper mottagaren köpa.

ARTIKLAR

Artiklar eller bloggposter är ofta ryggraden i content-arbetet. Med utgångspunkt i målgrupp och köpresa intervjuar våra erfarna copywriters era interna och externa experter. Eller så gör vi egen research och skriver artiklar och bloggposter som en viktig del för framgångsrik inbound och content marketing.

GUIDER & E-BÖCKER

Längre, djuplodande innehåll ger läsaren möjlighet att fördjupa insikterna och förkovra sig. Vi hjälper dig producera inspirerande guider, matnyttiga checklistor och visuella e-böcker som är relevanta för målgruppen och hjälper dig bygg relationer och förtroende.

RAPPORTER

Att genomföra en egen marknadsundersökning, en studie eller gräva djupare i ett ämne ger både ökade insikter internt och möjlighet att bjuda kunskaper som väcker målgruppens intresse. Rapportens resultat kan ofta styckas upp, paketeras i många olika format och anpassas för alla kanaler.

FILM

Rörligt innehåller som lyfter fram spännande interna och externa experter inspirerar, utbildar och bygger företagets thought leadership. Vi hjälper dig att producera intresseväckande och inspirerande video-content - från idé och manus, hela vägen till färdiga filmade kuncase, expertintervjuer eller en animerad demofilm.

KUNDCASE

Nöjda kunder är företagets bästa och mest trovärdiga ambassadörer. Låt dina toppkunder berätta om sin resa, sin utveckling och sina lärdomar i ett skriftligt case, en film, genom kundcitat eller som talare på ett event eller ett webinarium. Vi hjälper dig hitta formatet, jaga kunder och producera färdiga berättelser.

DIGITALA EVENT

Digitala event är ett uppskattat och effektivt format för kunskapsdelning och ett bra komplement till traditionella mässor och frukostseminarier - inte minst i tider av social distansering! Antalet deltagare är obegränsat, geografin spelar mindre roll och du får chans att både dela kunskap och träffa kunder online.

VI DU SE EXEMPEL PÅ CONTENT VI PRODUCERAT?

CONTENT MARKETING - EN PLAN I SJU STEG SOM GER RESULTAT

Vi hjälper dig lägga grunden för din content marketing och redaktionella arbete, från strategi och plan till praktik och resultat. Vi guidar dig hela vägen, från kundinsikt och personas till budskapsformulering, paketering och uppföljning. Vår process i 7 steg hjälper dig på vägen till ett målinriktat content marketing-arbete som ger resultat.

Content marketing-processen 190914
first-quote-purple

Det är lika relevant för mindre och mellanstora företag att ha en digital närvaro som för ett företag med miljardomsättning. Min erfarenhet av digitaliseringsresor är att det är viktigt att vara med tidigt i kundens köpresan. Gärna vara den som startar den!

– Kajsa Arvidsson, CEO Seliro Group

FÄRDIGA PAKET SOM SÄKRAR KONTINUITET

Många gånger ligger utmaningen i att få till det löpande content marketing-arbetet. Med våra paketerade tjänster får du snurr på maskineriet. Under ett halvår tar vi löpande fram relevant content som möter dina behov. Välj instegspaketet BAS för att komma igång, GO för att växla upp dina affärer eller PRO för att ta alla medier till din hjälp för att bygga nya relationer. Eller hör av dig så sätter vi ihop ett helt unikt paket för dig och ditt företag!

CONTENT BAS

 • Redaktionell planering & styrning
 • Artiklar/bloggposter, 12 st
 • Case studies, 3 st
 • Poster för aktivering: nyhetsbrev
  och sociala medier

CONTENT GO

 • Redaktionell planering & styrning
 • Artiklar/bloggposter, 12 st
 • Case studies, 3 st
 • Guider/whitepapers, 2 st
 • Poster för aktivering: nyhetsbrev
  och sociala medier

CONTENT PRO

 • Redaktionell planering & styrning
 • Artiklar/bloggposter, 12 st
 • Case studies, 3 st
 • Guider/whitepapers, 2 st
 • Video, 3 st
 • Poster för aktivering: nyhetsbrev
  och sociala medier

Paketen visar rekommenderad content-produktion under 6 månader.

VILL DU VETA MER OM VÅRA PAKET?

MER OM CONTENT MARKETING PÅ INSPIRATIONSPORTALEN

Så kommer du igång med inbound marketing i 8 steg

Hur ser resan för att komma igång med inbound marketing ut? Här kommer våra tips på hur du kan kick-starta ditt inbound marketing-arbete i åtta steg!

Läs vidare
marketing-automation-crescando

Marketing automation — B2B marknadsföringens nya svarta

Har du valt ett MA-system? Att jobba rätt med ditt Marketing Automation-system leder till fantastiska fördelar för marknad och sälj. Men ett gott förarbete behövs för att komma igång.

Läs vidare
framfor_kameran

Livet framför kameran – vardag i den digitala världen

Har du också stått där framför kameran med förväntningar på dig att leverera? Tycker du det är lätt eller kan du också få lite panik ibland när inspelningslampan tänds? Vi ger dig tips på hur du lyckas framför kameran.

Läs vidare

LÄS MER OM VÅRA ANDRA TJÄNSTER

Marknadsstrategi B2B

Tänk efter före. Lägg grunden med din strategi och planera för marknadsföring som leder vägen till goda kundrelationer och framgångsrika affärer.
Läs vidare

Digital marknadsföring B2B

Identifiera, kvalificera och konvertera fler leads till affärer med målinriktad leadsgenerering, rätt verktyg, tydliga mätpunkter och smart uppföljning.
Läs vidare

Utbildning & Workshops

Vidga vyerna, fyll på med kunskap och inspiration. Stärk företagets konkurrenskraft genom att ta dig och din marknadsföring till nästa nivå.
Läs vidare