CONTENT MARKETING B2B

CONTENT MARKETING SOM UTBILDAR, INSPIRERAR OCH ENGAGERAR

Vad är content marketing? Content marketing handlar om att inspirera, engagera och utbilda potentiella kunder – och inte minst att hjälpa dem köpa. En tydlig och gemensam content-strategi hjälper dig säkra upp att rätt innehåll – content – tas fram. Med fokus på rätt segment och personas, relevanta teman och en konkret budskapsplattform är det sen enkelt att ta fram en taktisk redaktionell plan. Vilket content ska tas fram, när, av vem och i vilket format? Vi stöttar dig hela vägen från strategi till taktisk redaktionell plan. Självklart hjälper vi dig också producera content! Läs mer om content marketing på vår blogg.

DIN EGEN CONTENT-FABRIK

Vi hjälper dig producera content i de format och med de budskap som passar dig och dina kunder. Långt eller kort. Text och bild. Ljud och rörligt. Våra professionella skribenter och content-producenter kombinerar metodik och kreativitet för att skapa content som engagerar, inspirerar och hjälper mottagaren köpa.

ARTIKLAR

Med utgångspunkt i målgrupp och köpresa intervjuar våra erfarna copywriters era interna och externa experter. Eller så gör vi egen research och skriver artiklar och bloggposter som en viktig del för framgångsrik inbound och content marketing.

GUIDER & E-BÖCKER

Längre, djuplodande innehåll ger läsaren möjlighet att fördjupa insikterna och förkovra sig. Genom att erbjuda guider, matnyttiga checklistor och e-böcker som är relevanta för målgruppen, bygger du relationer och skapar trovärdighet.

FILM

Rörligt innehåller som lyfter fram spännande interna och externa experter inspirerar, utbildar och bygger företagets thought leadership. Vi hjälper dig från idé och manus, hela vägen till färdiga filmade kuncase, expertintervjuer eller en animerad demofilm.

RAPPORTER

Att genomföra en egen studie, marknadsundersökning eller gräva djupare i ett ämne ger både ökade insikter internt och tillfälle att väcka intresset externt. Rapportens resultat kan ofta styckas upp, paketeras på olika sätt och användas i flera kanaler.

KUNDCASE

Nöjda kunder är fantastiska och trovärdiga ambassadörer. Lyft dina toppkunder och låt dem berätta om sin resa, sin utveckling och sina lärdomar i ett skriftligt case, en film, genom kundcitat eller som talare på ett event eller kanske ett webinar.

WEBINAR

Webinar är ett uppskattat format för kunskapsdelning och ett bra komplement till traditionella mässor och frukostseminarier. Antalet deltagare är obegränsat, geografin spelar mindre roll och du har möjlighet att både dela kunskap och träffa kunder online.

VI DU SE EXEMPEL PÅ CONTENT VI PRODUCERAT?

CONTENT MARKETING - EN PLAN I SJU STEG SOM GER RESULTAT

Vi hjälper dig lägga grunden för din content marketing och redaktionella arbete, från strategi och plan till praktik och resultat. Vi guidar dig hela vägen, från kundinsikt och personas till budskapsformulering, paketering och uppföljning. Vår process i 7 steg hjälper dig på vägen till ett målinriktat content marketing-arbete som ger resultat.

Content marketing-processen 190914
first-quote-purple

Only 24% of organizations calibrate on the definition of target segments or accounts that will apply to both the sales and marketing organizations.

– Forrester Marketing Benchmark, Q1 2018

FÄRDIGA PAKET SOM SÄKRAR KONTINUITET

Många gånger ligger utmaningen i att få till det löpande content marketing-arbetet. Med våra paketerade tjänster får du snurr på maskineriet. Under ett halvår tar vi löpande fram relevant content som möter dina behov. Välj instegspaketet BAS för att komma igång, GO för att växla upp dina affärer eller PRO för att ta alla medier till din hjälp för att bygga nya relationer. Eller hör av dig så sätter vi ihop ett helt unikt paket för dig och ditt företag!

CONTENT BAS

 • Redaktionell planering & styrning
 • Artiklar/bloggposter, 12 st
 • Case studies, 3 st
 • Poster för aktivering: nyhetsbrev
  och sociala medier

CONTENT GO

 • Redaktionell planering & styrning
 • Artiklar/bloggposter, 12 st
 • Case studies, 3 st
 • Guider/whitepapers, 2 st
 • Poster för aktivering: nyhetsbrev
  och sociala medier

CONTENT PRO

 • Redaktionell planering & styrning
 • Artiklar/bloggposter, 12 st
 • Case studies, 3 st
 • Guider/whitepapers, 2 st
 • Video, 3 st
 • Poster för aktivering: nyhetsbrev
  och sociala medier

Paketen visar rekommenderad content-produktion under 6 månader.

VILL DU VETA MER OM VÅRA PAKET?

MER OM CONTENT MARKETING

Webinar eller webbinarium

Vinnare efterlyses i tävlingen ”Webinar eller Webbinarium?”

Vinnaren utsedd i tävlingen om vad vi ska kalla möten och konferenser online. Ännu är dock inte ordet ristat i sten – kanske måste vi diskutera frågan vidare i allehanda digitala och analoga fora under vintern.

Läs vidare

Webinar cloud

Webinar eller webbseminarium – vad heter digital konferens? 

Har du ett bra förslag på vad digitala konferenser, möten och föreläsningar ska kallas? Skicka din motivering till oss och belönas med en god lunch tillsammans med Crescando i september.

Läs vidare

Inbound marketing eller varumärkesarbete – måste vi välja?

Ibland dyker det upp kritiska röster som menar att en satsning på inbound marketing, med ett alltför starkt fokus på leadsgenerering och numerära KPIer, är kontraproduktivt för företagets varumärke.

Läs vidare

LÄS MER OM VÅRA ANDRA TJÄNSTER

Marknadsstrategi B2B

Tänk efter före. Lägg grunden med din strategi och planera för marknadsföring som leder vägen till goda kundrelationer och framgångsrika affärer.

Läs vidare

Digital marknadsföring B2B

Identifiera, kvalificera och konvertera fler leads till affärer med målinriktad leadsgenerering, rätt verktyg, tydliga mätpunkter och smart uppföljning.

Läs vidare

Utbildning & Workshops

Vidga vyerna, fyll på med kunskap och inspiration. Stärk företagets konkurrenskraft genom att ta dig och din marknadsföring till nästa nivå.

Läs vidare