OM OSS

B2B-BYRÅN SOM HJÄLPER FÖRETAG ATT VÄXA

Vi på Crescando har alla gedigen erfarenhet av B2B-marknadsföring. Tillsammans erbjuder vi dig en senior men samtidigt ung och snabbfotad samarbetspartner som brinner för att få ihop marknad och sälj för att skapa mer affärer i det digitala affärslandskapet.

B2B-marknadsföring är inte som konsumentmarknadsföring. Besluten involverar fler, säljprocessen är längre och kunddialogen djupare. Produkterna och tjänsterna ofta mer komplexa och gärna kundanpassade. Att marknadsföra smart till professionella köpare kräver långsiktighet, helhetssyn och inte minst att marknad och sälj jobbar tätt tillsammans.

De flesta känner nog också igen ordet genom den musikaliska termen crescendo – när musiken tilltar i styrka. Crescere är latin för ”att växa”. På italienska kan det även betyda odla och blomstra. Med vår hjälp kan du stärka din affär och få den att växa. Samtidigt som du odlar dina relationer och får ditt varumärke att blomstra. Crescando är ett namn som säger något om det vi hjälper B2B-företag att göra. Hör av dig - så berättar vi mer!

MALIN SJÖMAN

Senior Marknadskonsult & VD

Malin har arbetat med marknadsföring, affärsutveckling och produktledning inom B2B i 20 år. Hon har bred erfarenhet från internationella storföretag och små entreprenöriella bolag. Hon har varit marknadschef på telekomoperatören 3 med ansvar för produktledning och marknadsföring mot företagssegmentet och har internationell erfarenhet av att bygga och leda en produktledning på Ericsson i Asien. Idag är Malin kommunikationsstrateg , marknadskonsult, skribent och en flitigt anlitad föreläsare och workshopledare. Hon har en civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi.

malin@crescando.se
Malin på LinkedIn

ANETTE JARMERT

Senior Marknadskonsult & Projektledare

Med lång erfarenhet inom marknad och kommunikation har Anette drivit många olika typer av projekt. Hon har en stark bas inom strategi och taktik, CRM och CX med spetskompetens inom content marketing för B2B-företag. Hon brinner för att bygga kundresor som är relevanta, intressanta och inspirerande, från helhetsperspektiv till detaljnivå, alltid med fokus på analys, uppföljning och optimering. Anette är utbildad Marknadsekonom från IHM och kommer närmast från tjänsten som ansvarig för en content & produktionsavdelning på ett e-handelsbolag i IT-branschen.

anette@crescando.se
Anette på LinkedIn

HANNA OLSSON

Marknadskonsult & projektledare

Hanna har en fil. kand i Strategisk kommunikation och digitala medier från Lunds universitet. Inom B2B-marknadsföring klappar hennes hjärta lite extra för långsiktigt strategiarbete och starka kundrelationer. Hanna brinner för att skapa de bästa förutsättningarna för lyckad, affärsdrivande marknadsföring tillsammans med Crescandos kunder, där hon menar att vikten av korsfunktionellt arbete inom organisationen är A och O. Hon arbetade tidigare med marknadsföring på strategisk såväl som operativ nivå och account management inom tech-sektorn.

hanna@crescando.se
Hanna på Linkedin

EMMA GILLMO

Marketing Automation Specialist

Emma har hjälpt flera B2B-företag och nyttjat det digitala verktyget HubSpot sedan 2016. Hon älskar att vara spindeln i nätet och har en entreprenörssjäl med stor drivkraft att förstå, hantera och utveckla företag i en positiv riktning. Medan många känner till Googles och Apples ekosystem vet de flesta inte att HubSpot också har ett. Emma brinner för att hjälpa B2B-företag dra nytt av de hundratals integrationer och oändliga möjligheter som finns för företag att förenkla och effektivisera sitt sälj- och marknadsföringsarbete. Hon är utbildad till Internationell sälj-och marknadsförare och har senaste åren arbetat som Marknadschef för ett IT-bolag.

emma@crescando.se
Emma på LinkedIn

JENS ÖSTRUD

Skribent

Jens hjälper B2B-företag att kommunicera regelbundet med kunder och potentiella kunder sedan 2014. Han bidrar i hela den strategiska och kreativa processen genom att hitta på, planera, producera och publicera innehåll som artiklar, kundcase, nyhetsbrev och inlägg i sociala medier. Som journalist i grunden har han ett gediget intresse av att samla in information och sedan destillera, strukturera och skriva lättbegripligt för olika personas och steg i köpprocessen. Han är noggrann med både ord och grammatik och ser alltid till att en kollega läser igenom allt en extra gång före kundleverans. Jens har examen från Journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. 

jens@crescando.se
Jens på LinkedIn

MAGNUS WIGG

Art Director

Magnus har arbetat med B2B-kommunikation och marknadsföring sedan 1997. Han har ett brinnande intresse för telekom- och IT-branschens snabba utveckling kombinerat med bred erfarenhet från B2B-företag inom de flesta sektorer. Magnus har genom åren skapat grafiska profiler och satt färg och form på allt från årsredovisningar och direktmarknadsutskick till banners och webbplatser. Han är i grunden civilekonom med marknadsföringsinriktning från Stockholms Universitet.

magnus@crescando.se

MIRANDA STRAND

Digital Specialist

Miranda har arbetat med digital marknadsföring sedan 2015, som anställd på byrå och som frilansande konsult. I rollen som digital specialist hjälper hon företag stärka sin digitala närvaro, öka räckvidden och generera fler leads i framförallt köpta kanaler med fokus på SEM och Paid Social. Miranda har jobbat med en rad olika typer av företag och branscher och har bred erfarenhet inom både B2C och B2B. I grunden är hon civilekonom från Högskolan i Borås med inriktning inom marknadsföring.

miranda@crescando.se

David Friedman - Copy writer Skribent engelska Crescando

DAVID FRIEDMAN

Skribent och content-producent - engelska

David skriver engelskt innehåll åt nordiska IT-bolag. 2007 lämnade han soliga Florida för att bosätta sig i Sverige med sin fru och plugga språk på Lunds universitet. Numera är han en av de få amerikaner som lika gärna kommunicerar på svenska som på engelska. Som teknikentusiast läser David gärna om den senaste tekniken samtidigt som han testar den själv. Det gör att han lättare kan förstå sig på kundernas lösningar och skriva välinformerade och engagerande texter om allt från molntjänster till videostabilisering. David har även översatt boken Den digitala arbetsplatsen från svenska till engelska.

david@crescando.se

MERCI OLSSON

Skribent och content-producent - engelska

Merci Olsson is a native English content writer with a passion for technology and innovation. With years of storytelling and copywriting experience, she considers herself a story engineer. Merci crafts B2B content ranging from customer cases, blog posts, social media posts, video scripts to solution brief/whitepapers, newsletters and articles targeted to different audiences. She has worked with several listed global technology companies.

merci@crescando.se

ULRIKA HASSELBERG

Senior Marknadskonsult

Ulrika har arbetat som digital projektledare i 15 år med fokus på content marketing, inbound marketing, varumärkes- och leadsgenererande kampanjer för framförallt B2B-företag. Hon brinner också för mätning och uppföljning av kampanjer med målet att optimera resultat. Ulrika har lång erfarenhet av att få ihop ett bra samarbete mellan marknad och sälj och hennes ledord är ”Failing to plan is planning to fail”. Hon är civilekonom från Stockholms Universitet och certifierad projektledare från CompTIA i Seattle, WA.

ulrika@crescando.se

ERIK SANDELL

Senior B2B copywriter & content-strateg

Erik har över 20 års erfarenhet av internationell marknadsföring B2B. De senaste 12 åren har han med liv och lust hängett sig åt B2B-content marketing och copywriting, främst i teknikbranscher. Bland uppdragsgivarna hittar vi både stora koncerner och mindre bolag, från IT-konsulter och SaaS-bolag till företag inom fintech och finansiella tjänster. Erik har även arbetat på marknadssidan på Ericsson, Arvato och Paxport, och bland annat lett contentarbetet i flera länder. Han är civilekonom i marknadsföring och utbildning från IHR, Berghs och Forsbergs.

erik@crescando.se

LINUS JOSEPHSON

Art Director

Linus har sedan 2005 arbetat med design och formgivning i alla dess former. Hans nyfikenhet har resulterat i att han har en bred kompetensprofil, bland annat ett intresse av webbutveckling. Genom åren har han jobbat tillsammans med flera framstående byråer, globala företag och startups där arbetsuppgifterna har varit allt ifrån att formge kampanjer till att bygga upp komplexa designsystem och webbtjänster.

linus@crescando.se

MATS PAULSSON

Fotograf

Mats har arbetet med tv- och filmproduktion i över 25 år. Under årens lopp har han arbetat med alltifrån tv-och filmproduktion till stillbildsfoto på de större svenska TV- kanalerna och produktionsbolagen runt om i världen. Mats är en mångsidig person då han utifrån en brief eller ett manus kan visualisera en story från ax till limpa med rätt känsla. På inspelningsplatsen är Mats den som få alla att känna sig bekväma bakom kameran – en förutsättning för att få till en bra produktion. På fritiden älskar Mats roadtrips och tar gärna omvägar via USA för att fota en gammal Mustang eller beger sig till Mount Everest för att plåta den vackraste vyn.

JÄMSTÄLLDHETS- OCH INKLUDERINGSPOLICY

På Crescando betyder jämställdhet att alla medarbetare har lika möjligheter, rättigheter och skyldigheter oavsett kön, ålder eller bakgrund. Vi vet att kreativitet främjas i ett team med olika åldrar, bakgrund och erfarenheter. Vi respekterar varandras tankar och åsikter och vi tror att innovation skapas när mångfald i alla dess former möts. Den bästa arbetsmiljön får vi genom att uppmuntra varandra, det arbete vi gör och när vi har en öppen och ärlig dialog.

>> Här kan du ta del av vår Jämställdhets- och inkluderingspolicy!

KONTAKTA OSS