EBÖCKER OCH GUIDER

Vi har samlat kunskap och inspiration om B2B-marknadsföring
som du enkelt kan ladda ner och ta med dig.

DIN GUIDE TILL INBOUND MARKETING

Vi förklarar grunderna till inbound marketing och varför det nya sättet att jobba med marknadsföring vunnit mark i B2B-företag de senaste åren. Du får också handfasta tips på hur du kommer igång med ditt inbound-arbete i åtta steg för att skapa mer affärer.

SÅ LYFTER PERSONAS DIN CONTENT MARKETING

För att skapa kommunikation som engagerar och bygger förtroende måste vi förstå våra kunder inte bara som företag utan som verkliga individer. Ett värdefullt verktyg i arbetet med att lära känna målgruppen är Personas. Vi tipsar om hur du kommer igång.

MER AFFÄRER NÄR MARKNAD OCH SÄLJ SAMARBETAR

Det blir alltmer självklart att marknad och sälj måste jobba tillsammans för att företaget ska lyckas i det digitala landskapet. I eboken får du och dina kollegor konkreta råd för att skapa bra förutsättningar för ett närmare samarbete mot gemensamma mål.

VÄSSA DIN MARKNADSFÖRING MED HJÄLP AV DINA KUNDER

Nöjda kunder är ett av de viktigaste verktygen vi har för att bygga förtroende och utveckla relationen till nya potentiella kunder. Vi har samlat våra bästa tips på hur du kan dra nytta av dina befintliga kundrelationer i din B2B-marknadsföring.

CONTENT MARKETING I PRAKTIKEN

Med content marketing hjälper du företagets kunder framåt på sin köpresa, från utmaning till lösning. För att skapa relevant och engagerande innehåll blir det viktigt att hitta nya sätt att engagera hela organisationen i arbetet. Vi ger dig tipsen på hur!

FEM DIGITALA SPANINGAR FÖR DIN B2B-MARKNADSFÖRING

Förändrade köpbeteenden och alltmer digitala kundresor har påverkat B2B-marknadsföringen från grunden. Vi bjuder på fem spaningar kring hur dagens B2B-företag utvecklar sin marknadsföring och kunddialog med digitala köpresor i fokus.

SÅ BLIR DU EN TYDLIG BESTÄLLARE MOT BYRÅER

Det kan finnas många skäl till att du väljer att samarbeta med en byrå. Kanske saknar du kompetens inom ett område, har tidsbrist eller så vill du helt enkelt ha fler händer på däck. Vi tipsar om hur du maximerar ditt byråsamarbete.

SÅ TAR DU FRAM EN MARKNADSPLAN B2B: STEGVISA TIPS OCH MALLAR

Marknadsplaner inom B2B-företag kan se mycket olika ut och formatet är egentligen oväsentligt. Det viktiga är att planen blir en kompass och stöd i din verksamhet. Guiden ger dig stegvisa tips och konkreta mallar för hur du kan bygga upp din marknadsplan.

CONTENT MARKETING ABC

Content Marketing ABC ger dig en översikt till den moderna B2B-marknadsföringen. Vi har samlat många av de ord och begrepp som blivit populära de senaste åren – med en förklaring och tips på vidareläsning och fördjupningar för (nästan) alla områden.

MER INSPIRATION OM SMARTARE B2B-MARKNADSFÖRING

account based marketing som strategi - B2B-podden

#14 – ABM som marknadsföringsstrategi

ABM handlar om att fokusera våra marknadsinsatser mot utvalda konton. Crescandos VD Malin pratar med Anna Jäger på Sinch om framgångsfaktorer och fallgropar med strategin.

Läs vidare
Account based marketing fokuserar på dina viktigaste kunder

Account based marketing fokuserar din B2B-marknadsföring

Det kan vara svårt att veta vilka strategier inom B2B-marknadsföring som passar ditt företag. Läs mer om vad account based marketing är och för vem strategin kan skapa mycket värde.

Läs vidare

Topp-10 mest lästa artiklar på inspirationsportalen 2022

På Inspirationsportalen delar vi tips, idéer och inspiration kring B2B-marknadsföring, med fokus på content, varumärkesarbete, inbound marketing och fördjupade kundrelationer. Här är 2022 års mest lästa artiklar!

Läs vidare

ERBJUDANDE: MARKNADSFÖRING SOM VÄXLAR UPP DINA AFFÄRER

Content Marketing B2B

Bygg relationer, varumärken och affärer med riktad kundkommunikation, digital marknadsföring och content marketing som engagerar.
Läs vidare

Digital marknadsföring B2B

Identifiera, kvalificera och konvertera fler leads till affärer med målinriktad leadsgenerering, rätt verktyg, tydliga mätpunkter och smart uppföljning.
Läs vidare

Utbildning & Workshops

Vidga vyerna, fyll på med kunskap och inspiration. Stärk företagets konkurrenskraft genom att ta dig och din marknadsföring till nästa nivå.
Läs vidare