Hoppa till innehåll

#14 – ABM som marknadsföringsstrategi

Malin Sjöman

Account based marketing, eller ABM, handlar om att vi fokuserar våra marknadsinsatser. I stället för att kommunicera vitt och brett till en bredare målgrupp riktar vi kommunikationen mot utvalda konton – befintliga eller potentiella kunder – för att nå dem under köpprocessen. Det gör att vi också kan fokusera dialogen utifrån vad vi tror är relevant för just dem, där och då.

I avsnittet pratar Malin, VD på Crescando med Anna Jäger, VP Marketing EMEA and Global Marketing på Sinch om ABM och hur Sinch tagit sin marknadsföring och försäljning till nya höjder genom ett tightare samarbete mellan marknad och sälj.

Var finns utmaningarna och möjligheterna kopplat till att jobba med ABM? Inslaget lyfter också skillnaderna och likheterna mellan inbound och account based marketing. Är det verkligen svart eller vitt – eller finns det en skala av strategier däremellan?

Anna ger sina bästa tips för att lyckas med en ABM-satsning på internationell nivå – och vilka fällor du inte ska gå i längs vägen!

 

 

Lyssna på B2B-podden där poddar finns – och glöm inte att prenumerera!

Jobbar du och ditt företag med account based marketing? Eller vill du ha tips på hur du kan komma igång? Hör gärna av dig så tar vi ett snack!

Dela:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Post Comments

Du kanske också gillar

Fem sätt för marketing automation crescando

Marketing automation hjälper dig att bland annat automatisera rutinmässiga uppgifter inom B2B-marknadsföring. Så här kan du använda ditt system.

Läs vidare

Content marketing i större och mindre företag

Crescandos VD Malin pratar med Kajsa Arvidsson, CCO på mjukvaruföretaget IOPSYS, om skillnaderna mellan content marketing i storföretag som Ericsson och i mindre företag.

Läs vidare

Mer inspiration direkt i din inbox?

Fyll i din epostadress så håller vi dig uppdaterad.

Sök efter mer inspiration