Hoppa till innehåll

#3 – Varför ska du använda personas?

Malin Sjöman

Att använda sig av personas handlar om att skapa konkreta beskrivningar av fiktiva personer som är så lika de kunder företaget jobbar med som möjligt. På så sätt får vi en gemensam bild av de typindivider företaget vill nå fram till med sin marknadsföring. Genom att förstå deras behov, drivkrafter, utmaningar och beslutskriterier kan vi ta fram relevant innehåll som inspirera och guida vidare i köpprocessen. Men alla gillar inte personas och menar att begränsningar med arbetssättet väger tyngre än fördelarna.

I avsnittet diskuterar Maria Hagman och Marina Kjellander, båda projektledare på Crescando, för- och nackdelar med att arbeta med personas i B2B-marknadsföringen. Du får också tips på vad som är bra att tänka på innan du drar igång ett persona-projekt i din organisation.

Lyssna här!

Jobbar du med personas i din B2B-marknadsföring? Vilka fördelar och nackdelar ser du? Hör gärna av dig och dela med dig av dina tankar!

Dela:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Post Comments

Du kanske också gillar

Var hittar du inspiration? Vi ger våra personliga tips på källor för information och inspiration inom marknadsföring. Det handlar om böcker, sajter, nyhetsbrev och en podd.

Läs vidare

B2B-podden om thought leadership, kunskapsledarskap med Malin Bodolla

Vad är thought leadership – kunskapsledarskap – och hur kan du ta marknadsposition inom B2B genom strategin? Lyssna på B2B-podden med Litiums CMO Malin Bodolla och Crescandos VD Malin Sjöman.

Läs vidare

Mer inspiration direkt i din inbox?

Fyll i din epostadress så håller vi dig uppdaterad.

Sök efter mer inspiration