Hoppa till innehåll

Podd: Är influencer marketing något för B2B?

Gustav Tranback

Det är återigen dags för Content-spanarna i KNTNT Radio. Denna gång diskuterar Malin Sjöman influencer marketing med Pia Tegborg och Thomas Barregren, och huruvida det är något som fungerar för B2B.

Influencer marketing har länge varit populärt inom B2C där företag använt sig av bloggare, instagrammare och YouTubers för att marknadsföra sina produkter och tjänster. Målet som företagare är att påverka dessa influencers som i sin tur påverkar alla sina följare, likt en dominoeffekt. Det är en bevisat effektiv kanal för B2C-företag att nå ut med sitt budskap direkt till sin målgrupp, men hur funkar det för B2B-företag?

I vår senaste content-spaning diskuteras just ämnet influencer marketing och dess växande popularitet i B2B-marknadsföring. Som exempel kan man se att nästan alla resultat i en Google-sökning på ’B2B influencer marketing’ är från i år. Att arbeta med influencers och olika former av branschpåverkare  är alltså något som vi kan anta bara kommer att bli mer och mer populärt inom B2B-marknadsföringen.

Lyssna här!

Lyssna här - liten

Har du tankar kring det som diskuteras i podden? Eller kanske frågor om hur du skulle kunna använda influencers i din marknadsföring? Tveka inte att höra av dig till oss!

Dela:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Post Comments

Du kanske också gillar

account based marketing som strategi - B2B-podden

ABM handlar om att fokusera våra marknadsinsatser mot utvalda konton. Crescandos VD Malin pratar med Anna Jäger på Sinch om framgångsfaktorer och fallgropar med strategin.

Läs vidare

Fem sätt för marketing automation crescando

Marketing automation hjälper dig att bland annat automatisera rutinmässiga uppgifter inom B2B-marknadsföring. Så här kan du använda ditt system.

Läs vidare

Mer inspiration direkt i din inbox?

Fyll i din epostadress så håller vi dig uppdaterad.

Sök efter mer inspiration