Hoppa till innehåll

Korta inspirationstips för din B2B-marknadsföring – del 1 av 2

Jens Östrud

Lyssna på artikeln här >>

Var hittar du inspiration till din marknadsföring? Vi på Crescando vill ge dig våra personliga tips på källor där du hittar mycket tips, information och inspiration. Här är de fyra första tipsen från våra medarbetare, och resterande tips kommer i del två. 

Boktips inom marknadsföringspsykologi

För dig som är intresserad av socialpsykologi rekommenderar jag varmt att läsa den gamla godingen “Influence – the psychology of persuasion” av Robert B Cialdini. I den kan du läsa om sju principer för påverkan: Reciprocitet, sympati, sociala bevis, auktoritet, knapphet, konsekvens och samhörighet.

Har du kanske hört talas om att en person som upplevs kompetent kan bli ännu mer likeable om hen gör ett misstag? Då har du förmodligen hört talas om the “Pratfall Effect”. I boken “The Choice Factory” av Richard Shotton kan du lära dig mer om hur behavioral science kan användas inom marknadsföringen. Att följa Richard Shotton på LinkedIn är även ett hett tips!

Trevlig läsning!

Önskar Hanna


Digitala kurser för alla behov och nivåer

Ibland kan det vara svårt att utvecklas inom ett företag, särskilt när det kommer till kostnaden för utbildningar. Men i dagens digitala landskap är det otroligt viktigt att hänga med och inte tappa farten. Därför vill jag dela med mig av Udemy.

Udemy är en utbildningsplattform som erbjuder en bred variation av kurser till överkomliga priser. Oavsett om du är intresserad av marknadsföring, programmering, projektledning eller personlig utveckling, så finns det kurser för alla behov och nivåer på Udemy.

Låt inte begränsningar hindra din utveckling och ta kontroll över din egen inlärning.

Hälsar Emma


Fördjupa dig i SEO och digital marknadsföring

Lär dig mer om sökmotoroptimering och få koll på senaste nytt om digital marknadsföring ur ett internationellt perspektiv.

SEO-gurun Aleyda Solis har skapat en fantastisk kunskapsbank om SEO, LearningSEO.io. Här finns allt från tips för nybörjare till guider om avancerad teknisk SEO. Bland mycket annat kan du lära dig om SEO för såväl småföretag som för stora internationella företag. Lägg dig i hängmattan och sjunk ner i sökmotoroptimeringens fascinerande värld.

Lider du av FOMO (fear of missing out) under semestern? Börja prenumerera på samma Aleyda Solis nyhetsbrev om digital marknadsföring, MarketingFOMO. En gång i veckan får du en sammanfattning av senaste nytt direkt till inboxen. Naturligtvis har Aleyda även ett nyhetsbrev om SEO.

Hälsar Veronica


Tony Hammarlunds podd

Mitt tips är ”Digital marknadsföring med Tony Hammarlund” – en podd där Tony intervjuar branschexperter och marknadsförare för att utforska de senaste trenderna och strategierna inom digital marknadsföring.

Många intressanta samtal och mycket kunskap bjuds det på inom digital marknadsföring. Lättsmält och med inblick i intervjupersonernas erfarenheter och kunskaper, modererat med kloka frågor från Tony.

För mig som gillar att lyssna på poddcast har det varit en bra ”Go to-källa” för att uppdatera mig och inspireras när det passar. På bussen, lunchpromenaden eller löpturen.

Trevlig lyssning!

Önskar Anette


Mer tips och inspiration

Vill du ha mer inspiration eller tips på hur du kan utveckla din B2B-marknadsföring?

Lyssna på artikeln

Lyssna i spelaren nedan eller där poddar finns. Kom ihåg att prenumerera!

Dela:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Post Comments

Du kanske också gillar

Mest lyssnade artiklar om B2B-marknadsföring

Visst vet du att du kan lyssna på våra artiklar också? Här är de 7 mest lyssnade artiklarna från april 2023 till mars 2024.

Läs vidare

Mer inspiration direkt i din inbox?

Fyll i din epostadress så håller vi dig uppdaterad.

Sök efter mer inspiration